maandag 13 januari 2014

Double feelings but I'm sure I will leave: Traveling through South-Asia

Ohnoo….. Nu is het echt bijna zover!

Wil ik dit nog wel? Waarom wil ik dit zo graag? Zijn deze zenuwen normaal? Hoezo moet ik dit ook alweer alleen doen? Ben ik naïef geweest?

Ik weet het niet…………
Maar wat ik wel weet:

Ik vertrek a.s. woensdag voor 3.5 maand naar Zuid-Azië!!!!!!

Aaaaaahfewjapefjwpa

Ik vind het echt super spannend! Maar tegelijk kan ik ook weer niet wachten om te gaan… Dubbele gevoelens dus.
Helaas zie ik heel erg tegenop om afscheid te moeten nemen. Maar ik hoop dat als ik dat achter de rug heb, mijn zenuwen wat zakken en de volledig focus op mijn reis kan hebben.
Van de meeste vrienden heb ik al afscheid genomen aangezien er afgelopen zaterdagavond een SURPRISE-PARTY voor mij was georganiseerd! Men o men…. Wat was ik van slag, happy, emotioneel en onder de indruk. Zo lief van mijn lieve vrienden!


Maar om jullie alvast op de hoogte te brengen van hoe mijn reis er ongeveer gaat uitzien, zal ik het hieronder in het kort samenvatten.
Ik vlieg woensdag naar Bangkok en zal daar de eerste paar dagen verblijven. Zoals jullie misschien wel in het nieuws hebben gelezen is daar een behoorlijke onrust vanwege proteststakingen. Waarom nou net als ik ga?! Zucht….. Daarom zal ik daar niet lang blijven en wil ik vrij snel naar het zuiden van Thailand om daar de mooie stranden te bewonderen in mijn korte broekje en hempje en lekker in the SUN! hihi.

Na ongeveer 2 weken ga ik naar het westen van Cambodja (Siem Reap) om het een en ander te bewonderen. Daarna naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom-Penn om daar 4 weken vrijwilligerswerk te doen bij stichting Colt. Een weeshuis met ongeveer 30 weeskinderen dat opgezet is door 2 Nederlanders en nog steeds gerund wordt door ze. http://www.colt-cambodia.org/  Daar zal ik weer mijn juffrouw-technieken gaan gebruiken aangezien ik daar Engelse les ga geven. 
Om nog iets extra’s te kunnen doen voor deze stichting heb ik afgelopen oktober de halve marathon in Eindhoven gelopen samen met het runningsteam van Colt. Een geweldige ervaring om met elkaar iets te doen voor een goed doel! Daarnaast werk ik bij de lunchroom ‘Pink Lemon’ in Den Bosch (aanrader http://www.pinklemon.nl/). Alle fooi die we de eerste week van de kerstvakantie hebben opgehaald is ook naar stichting Colt gegaan. Super om voor zo’n mooie stichting iets te kunnen doen! Het gaf mij echt een zeer goed gevoel!

Half maart zal ik deze stichting moeten verlaten en gaat mijn reis weer verder.. 
Vanuit Phnom-Penh ga ik naar het zuiden van Vietnam om vervolgens door te reizen naar het noorden. Vanuit het noorden van Vietnam naar Laos en daarna naar het noorden van Thailand. Vanuit daar zal ik naar Kathmandu (Nepal) vliegen om daar samen met mijn vriendje te gaan reizen (lovely) en kom ik 1 mei weer samen met hem terug naar Nederland!


Korte uitleg en dit is mijn globale planning maar of het daadwerkelijk ook zo gaat lopen is nog de vraag…
Uit ervaring van mijn reis in Peru, Bolivia en Chili heb ik gemerkt dat het vaak toch anders loopt dan je van te voren hebt uitgestippeld. Je krijgt vele tips van andere backpackers of van de locals die op dat moment goed klinken dus volg je dat weer.


But.. We shall see and we keep our head up!

Veel liefs,
Fieke 

* *

P.S. Als jullie nog ooit tips voor mij hebben? Laat het me weten!

P.S. P.S. Ik probeer deze blog bij te houden tijdens mijn reis om ook met jullie mijn ervaringen te delen. Dit zal niet altijd even makkelijk gaan maar gelukkig helpt mijn lieve blogmaatje Manon mij en zal zij de berichtjes online zetten. 

8 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend gaaf zeg! Ik wil je een hele goede tijd toewensen, geniet ervan!!
    Liefs, Clarieke

    Ps. Als je nog tips hebt voor Thailand: let me know! Komende zomer gaan we een maand naar Thailand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Clarieke! En ik zal je zeker tips geven over Thailand. Gaaf dat je komende zomer daar naar toe gaat :)

      Verwijderen
  2. Wat geweldig om te lezen dat je je zoveel inzet voor goede doelen!!
    Heel veel plezier gewenst, geniet van je vakantie!

    Fijne middag
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi om te lezen wat je allemaal gaat doen.
    Ook wel heftig hoor!
    Heel dubbel allemaal, ga je alleen backpacken?
    Ik wens je veel reisplezier en pas goed op jezelf hé!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha het is idd allemaal heeeel dubbel. Heb er super veel zin in maar ook wel weer lastig om mijn lieve vriendje, familie en vrienden achter te laten. Ik vlieg vanavond om 22.00 uur en ga alleen........ aaaahhh spannend! Dankjewel voor je berichtje! En succes met bloggen :) Liefs, Fieke

      Verwijderen
    2. Ik kwam toch nog even terug . Misschien dat je een reactie achterlaat .
      Ja dus,...!!! Oh, .....nog een uur en dan ga je.
      Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!!

      Verwijderen
  4. Fieke, heel veel geluk en plezier gewenst tijdens je reis! Leuk om hier te lezen over je avonturen :-)
    Succes! Liefs, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen